Панорамне скління: плюси і мінуси

Створення комфортного і привабливого дизайну – дуже важливе, але складне завдання. Сучасні фахівці пропонують величезну кількість дизайнерських рішень, які здатні задовольнити найбільш вимогливих клієнтів. Одним із найбільш популярних трендів сьогодні вважається панорамне скління. І якщо лише пару десятків років назад таке скління можна було зустріти виключно в офісних приміщення, сьогодні вікна в підлогу – досить часте явище і у звичайних житлових будинках і навіть у квартирах.

Панорамне скління має як ряд переваг, так і ряд недоліків. Так, найбільш значимими плюсами подібних конструкцій можна назвати наступні моменти:

  • Природне освітлення.

Завдяки великій площі скління, в приміщення проникає набагато більша кількість природного світла, ніж при звичайних вікнах. Таким чином, можна значно заощадити на оплаті електроенергії;

  • Унікальний дизайн.

Панорамні вікна притягують погляди і викликають захоплення. Вони здатні прикрасити навіть найбільш ординарне приміщення;

  • Візуальне збільшення простору.

Якщо ви є власником малогабаритної квартири або невеликого будинку, цей вид скління – ідеальний спосіб, щоб візуально розширити приміщення.

Серед недоліків конструкцій необхідно виокремити високу вартість, досить проблематичний догляд, а також низьку приватність приміщення. Якщо ви все ж вирішили, що панорамні вікна – прекрасне рішення для вашого будинку, необхідно ретельно обирати матеріал, з якого виготовлений каркас конструкції. Найбільш оптимальним варіантом є алюміній. Цей метал відрізняється рядом важливих характеристик:

  • Міцність.

Метал здатний витримати вагу скла. При цьому важливо розуміти, що алюмінієві сплави мають різні рівні міцності залежно від використовуваних легуючих елементів;

  • Довгий термін експлуатації.

Вироби з металу можуть прослужити не один десяток років. При склінні слід брати до уваги, що саме склопакети більше схильні до ушкоджень, а не каркас конструкцій;

  • Привабливий зовнішній вигляд.

За допомогою спеціальних засобів поверхні металу можливо надати абсолютно будь-який колір. Крім того, досить часто використовується оригінальне забарвлення алюмінію, особливо коли йдеться про офісні приміщення.

Сучасні технології дозволяють створити вироби будь-якого розміру і форми. Саме тому алюміній є ідеальним рішенням для вас, якщо ви хочете унікальний і неповторний дизайн.

Отже, панорамне скління – ідеальне рішення для тих, хто мріє про унікальний дизайн. Обираючи конструкції з алюмінію, ви отримуєте міцні, практичні вироби. Термін служби таких зразків – декілька десятків років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.